Haanstra en Vogelaar: ‘Wij hebben voldoende draagvlak, LTO kan onze sollicitatie tegemoet zien’

LTO Nederland kan een dezer dagen de sollicitatiebrief van Jaap Haanstra en Jan Cees Vogelaar voor een duo-voorzitterschap tegemoet zien. Uit de polls die diverse partijen organiseerden, blijkt dat beide heren voldoende draagvlak hebben bij boeren en tuinders. Voor het tweetal was draagvlak bij minimaal tweederde van de agrarische achterban een vereiste.  

Twee weken geleden maakten Haanstra en Vogelaar bekend zich kandidaat te stellen voor een duo-voorzitterschap van LTO Nederland. Zij wilden alleen het duo-voorzitterschap op zich nemen, wanneer zij voldoende steun zouden krijgen van de achterban. Op hun verkiezingswebsite (duo-voorzitterschap-lto-nederland.nl/) konden boeren en tuinders met de stemknop aangeven of zij het duo zien zitten op deze post. Ook enkele agrarische uitgeverijen organiseerden een peiling. 

Voldoende steun bij boer en tuinder

Op de verkiezingswebsite van het tweetal gaf 71 procent van de stemmers aan het duo te zien zitten als voorzitters van LTO Nederland. Helaas moest het digitale stemlokaal na een week worden gesloten, toen in één nacht, in enkele uren tijd, honderden tegenstemmen binnenkwamen afkomstig van één Duitse server (Zwiebelfreunde). “Blijkbaar zijn er groeperingen die ons niet zien zitten als voorzitters van LTO”, zegt Vogelaar. (Deze tegenstemmen zijn niet uitgefilterd).  

Ook Boerenbusiness organiseerde een poll onder de agrarische achterban. 79 procent van de stemmers vindt dat Haanstra en Vogelaar de nieuwe voorzitters moeten worden. Ditzelfde percentage werd geregistreerd in de poll van uitgeverij Agrio. “Daarnaast hebben wij persoonlijk veel positieve reacties gekregen van boeren en tuinders op onze kandidaatstelling. Uit de polls en reacties hebben wij geconcludeerd dat wij voldoende draagvlak hebben bij de agrarische achterban. LTO Nederland kan onze sollicitatiebrief voor de sluitingsdatum van 14 augustus tegemoet zien”, aldus beiden. 

Haanstra en Vogelaar bedanken alle boeren en tuinders die hun stem uitbrachten. 

Deel dit artikel op Social Media

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on pinterest
Deel op Pinterest
Close

Steun kandidaatstelling Haanstra en Vogelaar Ended

  • Ik steun Haanstra & Vogelaar!
    Already Voted
    71% 2.4k / 3.4k
  • Ik steun Haanstra & Vogelaar niet..
    Already Voted
    28% 991 / 3.4k